News & Events

Бакалаврська програма Львівської Політехніки «Інтернет речей» отримала 30 стипендій. Як стало відомо, Міністерство освіти прийняло рішення про виділення 25-ти бюджетних місць. Ще три стипендії надає Lviv IT Cluster та дві – компанія Cypress Semiconductor.

Довгий час було відомо лише про п’ять недержавних стипендій.

«Ми добивалися бюджетних місць від Міністерство освіти, – каже Адріан Наконечний, завідувач кафедрою «Комп’ютеризовані системи автоматики», на базі якої створено програму. – Кафедра вже мала свої стипендії, але треба було отримати нові для програми «Інтернет речей». Оформити заявку було складно, ми не встигли це зробити. Але Міністерство освіти таки пішло нам назустріч».

Присудження бюджетних місць відбуватиметься за результатами Зовнішнього незалежного оцінювання. Для отримання недержавних стипендій абітурієнти також мають вдало пройти співбесіду.

СЕО Lviv IT Cluster Степан Веселовський позитивно оцінює динаміку реєстрації абітурієнтів на програму. Він сподівається, невдовзі програма п’ятдесят розумних та вмотивованих студентів.

«Зараз 15% ІТ-працівників України працюють у Львові, а прогнозований щорічний приріст складає 20%. Для того, щоб цей прогноз справдився, ми маємо вирощувати нових професіоналів. Це і є на меті у бакалаврської програми «Інтернет речей». І саме тому ми ініціювали її створення та надаємо три стипендії. Це єдина подібна програма в Україні, і ми впевнені, що вона отримає неперевершений успіх», – каже він.